Valentín Moreno, condemnat pel crim de la Vila Olímpica de Barcelona, ha mort en no poder superar les ferides provocades per dos trets al cap que va rebre aquesta matinada passada. L'home, de 39 anys, va resultar ferit greu al barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs i ha traspassat avio, al centre hospitalari Can Ruti de Badalona.

Segons les fonts consultades per El Periódico, del mateix grup editorial que Regió7, van ser els treballadors del centre sanitari de Can Ruti els qui van alertat els Mossos d’Esquadra minuts després de rebre Moreno i descobrir que havia sigut ferit per una arma de foc. 

La policia catalana va activar en aquell instant els seus investigadors per esbrinar el que havia ocorregut i també va donar avís a la resta de patrulles per detenir l’home que havia disparat a Moreno.

Les primeres informacions apunten que els fets haurien ocorregut al carrer de Tarragona de Sant Adrià de Besòs pocs minuts després de la mitjanit. Un individu es va acostar a Moreno i li va disparar, de maner que va quedar estès a terra. Persones del seu entorn el van traslladar ràpidament a un centre mèdic. 

Condemnat per assassinat i violència racista 

Valentín Moreno Gómez es va enfrontar per primera vegada a la justícia per l’assassinat de Carlos Javier Robledo Peña, de 22 anys, l’1 d’abril del 2000, el conegut com a «crim de la Vila Olímpica». Quan es va cometre l’homicidi, en el qual van participar sis persones més, Moreno era menor d’edat –complia els 18 poques hores després– i se li va aplicar la justícia juvenil. Un jutge li va imposar 12 anys d’internament en un centre de menors i l’Audiència de Barcelona li va rebaixar l’estada a vuit anys i tres de llibertat vigilada.

El 9 de gener de 2009 Moreno també es va veure implicat en una agressió de caràcter racista que va protagonitzar l’equip del Bada Bing –«que pel que sembla està integrat per persones pertanyents a la facció Casuals dels Boixos Nois», segons remarcava una interlocutòria judicial»– contra l’equip de Rosario Central –«integrat per jugadors de diferents nacionalitats»–.