Igualada posa en marxa, partir d’aquest divendres, l’operació SUMA+ que consisteix en la instauració de patrulles mixtes de Mossos d’Esquadra i Policia Local al centre de la ciutat. Aquest operatiu es portarà a terme durant la campanya nadalenca per reforçar la seguretat als principals eixos comercials de la capital anoienca. Es tracta de patrullatges a peu que, que es faran al llarg de tot el dia, en horari de matí, tarda i vespre, i durant tots els dies de la setmana ja que durant l’època de compres nadalenques, durant diversos festius, el comerç també obre portes.

La tinent d’alcalde i regidora de governació de l’Ajuntament d’Igualada, Carlota Carner, ha explicat que aquesta campanya consistirà en sumar esforços i coordinació màxima entre les dues forces de seguretat. També ha detallat que amb aquesta campanya es podrà «donar suport a ciutadans i comerços, fent una tasca de proximitat i de prevenció, atendre demandes i escoltar les inquietuds dels ciutadans».

Carner ha presentat la campanya acompanyada del cap de la policia local, Jordi Dalmases, i el cap i el sotscap dels Mossos d’Esquadra a Igualada, Ramon Roig i Joan Maria Testagorda, respectivament.

Aquest patrullatge conjunt, que també s’està fent a Manresa des del passat 1 de novembre, complementa l’ampliació del cos policial, que ha incorporat vuit nous agents. La setmana passada la mateixa regidora ja va anunciar que el cos local ha intensificat la seva presència nocturna a les zones més problemàtiques els caps de setmana després que el passat 1 de novembre es produís una violació a una menor de 16 anys al polígon industrial de les Comes. Una altra de les mesures que va anunciar fa dues setmanes el mateix consistori va ser la instal·lació de noves càmeres en diferents punts de la ciutat.