El 39,4% de les catalanes d’entre 16 i 29 anys han patit violència masclista sexual o psicològica en el transcurs d’un any, segons un estudi de l’Observatori Català de la Joventut (OCJ).

La primera part del treball conclou que l’edat és un clar factor explicatiu del fenomen i que les dones joves són el grup d’edat amb més víctimes. Tot i això, no es visibilitzen ni socialment ni en molts estudis. De fet, el 39,4% anterior suposa 21,8 punts més que el percentatge del total de dones que han patit aquesta violència (17,6%). Les violències masclistes declarades en altres edats són del 20,2% entre els 30 i els 49 anys, del 10,5% entre els 50 i els 60 i del 5,7% a partir dels 65.

D’altra banda, la probabilitat de patir violència és 2,45 vegades major en les noies joves que no tenen parella, en comparació amb les de 30 a 49 anys.

Pel que fa a la variable de no tenir parella però haver-ne tingut en el passat, les joves també són les més victimitzades ja que acumulen un 14,8% de casos en comparació amb el 9,1% del total de la mostra. També en aquest àmbit, la violència psicològica és la que té més prevalença i les joves són les que han patit més formes de violència com són el control de les activitats, el vestir o el fet de parlar amb altres homes.