La Conselleria de Justícia ha decidit revisar els protocols de contenció a les presons de Catalunya, després de constatar que la circular 2/2021 «no ha funcionat», perquè han augmentat les autolesions dels interns, les baralles entre interns i les agressions d’interns a funcionaris.

Després dels últims incidents en presons, delegats sindicals es van tancar al departament i es van reunir amb alts càrrecs. La consellera, Lourdes Ciuró, es va comprometre ahir a traslladar-los la setmana que ve la proposta de nou protocol, que hauria d’entrar en vigor el proper 1 de gener. També els proposarà diverses millores com considerar-los agents de l’autoritat i convocar més places de funcionari.

En declaracions a la premsa, Ciuró va condemnar les últimes greus agressions a funcionaris penitenciaris, els va donar el màxim suport i va expressar el desig que es recuperin aviat. La consellera va recordar també que des que va ser nomenada al capdavant del departament a finals del maig passat va voler reunir-se amb les direccions i plantilles de totes les presons, perquè els centres penitenciaris catalans, han estat, segons ella, «els grans oblidats».