La policia militar holandesa va informar diumenge que havia arrestat un matrimoni que va sortir d’un hotel on estava en quarantena després de donar positiu per covid-19 i que intentaven fugir del país. Van ser arrestats «en un avió que estava a punt d'enlairar-se», va dir la policia en un comunicat.

No era clar si havien donat positiu per la nova variant del coronavirus òmicron. El diari d’‘Amsterdam Het Parool’ va informar que la parella intentava volar cap a Espanya.

Desenes de passatgers que van donar positiu per covid-19 després d’arribar en dos vols des de Sud-àfrica divendres estan en quarantena en un hotel a prop de l’aeroport Schiphol d’Amsterdam. El matrimoni, que es manté en l’anonimat, va ser entregat a les autoritats sanitàries.

En total, 61 dels més de 600 passatgers dels vols des de Johannesburg i Ciudad del Cabo van donar positiu per covid-19. La majoria està en quarantena a l’hotel, tot i que a alguns residents holandesos se’ls va permetre fer-la a casa. Les autoritats de salut holandeses van dir diumenge a primera hora que almenys 13 dels 61 estan infectats amb la variant òmicron del virus recentment identificada.