L'excursionista rescatat sota la neu a Setcases en estat crític per una hipotèrmia ha mort a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona aquest dilluns al vespre, segons ha avançat 'El Periódico'.

També dilluns, entorn les 15.30 h, un equip de recerca format per efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra i Agents Rurals han donat l'avís de la troballa després d'excavar la neu d'una allau caiguda aquest diumenge a la zona de la Font d'en Xavier, al nord de l'estació d'esquí Vallter 2000.

El temporal ha complicat la recerca, ja que a mig matí la meteorologia extrema ha obligat a retirar primer els voluntaris i després els especialistes. Tot i això, les tasques de rescat es van poder reprendre a les 13 h.

Des de Mossos d'Esquadra han explicat que la triangulació del telèfon mòbil ha estat clau en la seva localització en unes condicions meteorològiques molt adverses.

Un efectiu de la Unitat de Mitjans Tècnics dels Mossos d'Esquadra equipat per captar el senyal del telèfon mòbil del desaparegut MOSSOS D'ESQUADRA

El perfil de la víctima

L'excursionista que els Bombers han trobat sota la neu era un home de 47 anys, veí de Camprodon i amb experiència en muntanya. Va aparcar el seu vehicle de bon matí a l'aparcament de l'estació de Vallter 2000 el diumenge 28 de novembre, al voltant de les 9 del matí.  A primera hora de la tarda la família (16.05 h), preocupada perquè no tornava, va donar l'avís als serveis d'emergències.