L’autor del vídeo viral al volant d’un cotxe dels Mossos d’Esquadra a Gironella ha estat denunciat per utilitzar el mòbil mentre conduïa i també per fer un ús indegut dels llums i els senyals acústics prioritaris, segons han explicat fonts dels Mossos d’Esquadra. A més, el cos policial estudia si el denuncia per no fer servir el cinturó de seguretat.

La multa per conduir amb un telèfon mòbil a les mans actualment és de 200 euros i sis punts del permís de conduir. En el cas de l’ús dels senyals prioritaris de forma indeguda, la sanció està situada en 200 euros. Als 400 euros que sumen les dues infraccions per les quals ha estat denunciat, encara s’hi podrien afegir 200 euros més i quatre punts addicionals del carnet si acaba sancionat per no fer ús el cinturó de seguretat. Tot i això, es descarta que l’home hagi comès cap fet delictiu.

El cotxe que apareix al vídeo que s’ha fet viral forma part de la flota de 40 vehicles híbrids que dilluns d’aquesta setmana es va presentar a Gironella. Bergadana ha fet la transformació dels cotxes per adaptar-los a les necessitats policials. L’home prestava els seus serveis per la firma de Gironella a través d’una empresa de treball temporal i segons van explicar fonts de Bergadana a Regió7, no comptaran més amb ell.

En el vídeo que s’ha viralitzat es pot sentir com el seu autor, de qui en cap moment se’n veu la cara, afirma que és un oficial de la policia catalana i circula per la via pública amb els senyals lluminosos i acústics activitats.

«El senyor Parera ha passat a ser un oficial del cos dels Mossos d’Esquadra del Berguedà» comença dient l’home en la gravació mentre ensenya l’exterior del vehicle aturat en una benzinera de Gironella, on també es veu un segon cotxe policial que pertany a la nova flota de vehicles de la policia catalana.

«Aparteu-vos dels camins i carreteres perquè vaig a guanyar-me la setmanada» continua dient l’home mentre surt de l’estació de servei i s’incorpora a la carretera sense deixar de gravar. El vídeo també mostra l’equipament interior del cotxe. «A veure si els hi trinxo el cotxe abans d’hora» comenta entre rialles abans d’activar els senyals lumínics i acústics quan ja es troba a la via pública.

Més mesures

Fonts de l’empresa van explicar a Regió7 que els fets van passar en el marc d’un trasllat de vehicles, circulant per la via pública. Asseguren que quan fan moviments de vehicles disposen dels permisos pertinents i també, quan es tracta de vehicles d’emergències o cossos de seguretat, senyalitzant que es troba fora de servei.

Per part de l’empresa també han reforçat protocols i han insistit a la plantilla en què no es poden fer ni fotos ni vídeos, ja que amb molts clients tenen contractes de confidencialitat i també perquè es tracta de vehicles amb usos molt sensibles. També asseguren en què fins ara, amb una trajectòria de més de 50 anys, no s’havia produït cap situació com aquesta.