Una esllavissada a la sortida d'un túnel ha provocat una sortida d'eixos d'un tren de la línia R3 entre Planoles i Ribes de Freser. L'accident, que s'ha produït en un punt diferent al túnel de Tosses que va mantenir la via tallada durant mesos per poder fer la reparació i sanejament de la infrastructura, s'ha produït a les 7,05h del matí. El tren havia sortit de Puigcerdà a les 6.21 hores amb destinació Barcelona. El trànsit de trens ha quedat tallat aquest migdia de divendres no hi havia previsió de restabliment del servei.

Els 12 viatgers i el personal del tren han resultat il·lesos, han estat evacuats i traslladat amb autobús fins a la propera estació de Ribes de Freser, des d'on han pogut reprendre el camí cap al su, Vic o Barcelona.

Renfe ha explicat que, de moment, ha establert un servei alternatiu de bus per fer el trajecte per carretera. El tall de servei entre Ribes de Freser i Puigcerdà arriba abans del pont de la Constitució i la Puríssima, en uns dies de plena ocupació de les places hoteleres de la Cerdanya i amb una previsió de molta activitat als dominis esquiable de La Molina i Masella, que es treballen amb una previsió de tenir bona part de les pistes obertes.