El retorn del pont de desembre ha estat esglaonat a les carreteres catalanes i repartit des de dilluns i fins aquest dimecres. En el tercer dia de l’operació tornada del pont, la circulació a la C-16 és intensa però sense retencions destacades a les comarques del Berguedà i la Cerdanya. Al voltant de les dotze del migdia la via ja ha començat a presentar les primeres cues, però les retencions no han superat en cap moment els dos quilòmetres. La situació a primera hora de la tarda ha estat similar. A partir de les 17 hores, el Servei Català de Trànsit ha informat que el trànsit ha començat a ser intens tant a Berga com a Cercs, en direcció sud, on ara per ara es registren 1,5 quilòmetres de retencions.

D'altra banda, les primeres cues han arribat a la C-55 aquest migdia amb retencions d'uns dos quilòmetres a Manresa, en direcció sud.

Per aquesta operació tornada, a la C-16 s’han eliminat diversos carrils lents. Es tracta del que hi ha a Riu de Cerdanya, en direcció Bagà i també s’han tancat els accessos Centre i Nord a Berga. Al Bages, a la C-55, una altra de les vies habitualment conflictives, s’ha eliminat el carril ràpid entre Manresa i Castellgalí. Així mateix, Trànsit ha instal·lat altres mesures especials per minimitzar les afectacions viàries a les principals carreteres de la regió central. Entre aquestes es troba la restricció per a camions de més de 7,5 t entre les 17 i 22h en aquestes vies.

Aquest any, arran de l’avançament del retorn per part dels usuaris, el pic de congestions més important s’ha produït a les 13.30 hores i ha estat de 27 km de cues.

D'altra banda, entre les 3 de la tarda de divendres 3 de desembre i les 8 del vespre d'aquest dimecres no s’ha registrat cap víctima mortal per accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Les vies que han tingut les aturades més destacades des d’aquest dimecres al matí han estat la C-16, amb 4,5 km de cua a Urús, a la boca nord del Túnel del Cadí (Cerdanya), 3,5 km a Cercs (Berguedà); 1,5 km de Berga; la C-162 a Riu de Cerdanya i la C-55 a Manresa, amb 2 km. A més, la C-14 ha estat tallada aquesta tarda entre Oliana i Peramola, a l’Alt Urgell, per una manifestació i ha provocat retencions sobretot en sentit sud de 8,5 km des de Coll de Nargó, i un accident a Ribera d’Urgellet també ha tallat la via i ha provocat 5 km de retencions.

D’altra banda, des del passat diumenge, continua sent obligatori l’ús de cadenes a la carretera BV-4031, entre Castellar de N’Hug i la Molina per la neu que hi ha acumulada.

La resta de dies del pont han registrat una mobilitat elevada i les retencions s’han concentrat a les vies previstes que donen accés a les zones de muntanya i d’esquí, sobretot a la C-16, C-14, l’N-145 per accedir a Andorra i la C-17 arran de la celebració del Mercat Medieval de Vic.

D’altra banda, es fa una valoració positiva del desenvolupament del trànsit a l’AP-7 en aquesta primera operació especial amb el tronc central de l’autopista a La Roca i Martorell sense cabines de peatges. Al llarg del pont les retencions registrades en aquesta via han estat per incidències, tot i que diumenge hi va haver retencions entre Mollet i la Roca del Vallès en sentit Girona per volum de circulació.