Els pares d'un nen de 12 anys de l'institut Alfons Costafreda de Tàrrega van denunciar aquest dilluns que dos companys del centre van agredir el seu fill, que ha hagut de ser operat i ha passat sis dies ingressat a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, tal com ha avançat el Segre i ha pogut confirmar l'ACN.

Els fets van passar el 30 de novembre dins del centre i la víctima va patir una fractura d'òrbita ocular. Els Mossos investiguen els fets per tal d'esbrinar què va passar exactament i els denunciats són dos germans de 12 i 15 anys. L'institut ha informat dels fets a Educació i el Departament està estudiant quines accions prendre a l'espera de conèixer el resultat de la investigació policial.

Des d'Educació expliquen que el centre ha aplicat des del primer moment el protocol antiviolència, que la direcció va parlar amb les dues famílies i que es va apartar temporalment els alumnes acusats de l'agressió del centre. Les mateixes fonts del Departament afegeixen que com que s'han denunciat els fets als Mossos, caldrà determinar si hi ha responsabilitats penals un cop finalitzin les investigacions policials.

El Departament d'Educació lamenta "profundament" aquesta agressió i espera una ràpida recuperació de la víctima. Així mateix, s'ha posat a disposició de la direcció del centre per resoldre aquest conflicte i la Unitat de Suport a l'Alumnat en situació de Violència (USAV) del Departament, que disposa de recursos i de personal especialitzat, està en contacte amb el centre i li està oferint tot l'acompanyament necessari, informen des d'Educació.