La Guàrdia Civil ha detingut, en una operació antidroga a Barcelona, un important narcotraficant internacional. Era un dels objectius principals de la investigació policial que s'ha fet també a Cadis i Vigo i ha acabat amb 17 detinguts, 16 dels quals a Barcelona. A la capital catalana s'han practicat simultàniament dotze entrades i registres

L'operatiu ha començat de matinada i bona part s'ha centrat als barris del Poble-Sec i Sant Antoni de la capital catalana. El desplegament policial ha comptat amb agents sobre el terreny i el suport d'una unitat aèria, que ha despertat les queixes dels veïns de la zona.

Indignació veïnal

El so de les hèlixs de l’aparell ha despertat moltes persones residents en districtes com Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i l’Eixample, que han mostrat la seva indignació a les xarxes:

El perfil del narcotraficant

Segons informa 'El Periódico' l'home, d'origen marroquí, dirigia una banda que importava cocaïna des d'Amèrica i haixix des del nord d'Àfrica que arribaven a Europa a través de Barcelona, on ell residia. A més, tenien diversos negocis per blanquejar els ingressos com una gelateria al Poble-Sec. El dirigent del grup era buscat per diverses policies europees.