L'autor d'un tiroteig que ha tingut lloc aquest dilluns al matí a Tarragona i en el qual ha ferit quatre persones, una d'elles agent de policia, ha estat neutralitzat a trets i arrestat pels Mossos d'Esquadra en una casa abandonada als afores de Riudoms, on s'havia atrinxerat. Es troba en estat crític a conseqüència dels impactes de bala que ha rebut durant l'operatiu policial que l'ha abatut.

El detingut és un vigilant de seguretat que cap a 1/4 de 12 del migdia ha entrat a l'oficina de Securitas a Tarragona, situada al número 4 de la plaça General Prim, d'on hauria estat acomiadat, i ha obert foc contra els seus companys de feina. Dos d'ells estan en estat crític i el tercer ha sofert ferides greus. L'atac s'ha produït després de diversos correus electrònics en què proferia amenaces si no se satisfeien les seves reclamacions econòmiques.

Segons ha explicat un testimoni, s'han sentit diversos trets i després un home carregat amb una motxilla ha sortit, ha pujat en un cotxe i ha marxat. En la fugida, a Reus, l'home ha disparat contra un mosso en un control i posteriorment s'ha amagat a la casa de Riudoms. Ha sigut un testimoni qui ha advertit els policies que hi havia una persona "amb característiques similars" a les del fugit a la zona de Riudoms.

Ja amb el dispositiu organitzat al voltant de la casa, els Mossos han activat el grup negociador per tal "d'intentar buscar el màxim d'eines per aconseguir que la persona deposés la seva actitud", ha explicat el cap de la Regió Policial del Camp de Tarragona, Josep Maria Estela.

"Hem intentat totes les accions de negociació, però de seguida hem vist que no serviria de res. La seva resposta han estat trets cap als agents", ha manifestat Estela. Davant d'això, els policies han fet algun "tret intimidatori" que no ha tingut efecte. "Hi ha hagut intercanvi de trets i el GEI l'ha aconseguit neutralitzar", ha concretat.

Amb tot, les diligències continuen obertes i els Mossos compareixeran aquest dimecres al jutjat de guàrdia de Tarragona per explicar les actuacions que han dut a terme. 

La plaça General Prim de Tarragona on es troba l'empresa on s'ha produït el tiroteig Eloi Tost

Elena diu que el pistoler tenia una actitud "extremadament violenta"

Per la seva banda, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha afirmat que l'individu detingut tenia una actitud "extremadament violenta". A més, ha posat en valor la tasca dels Mossos i ha expressat "tot el suport, escalf i atenció" a les víctimes del succés.

El conseller d'Interior ha agraït "especialment" l'"entrega i lliurament personal" de l'agent ferit "al servei de la comunitat", així com a la resta de mossos de la regió i als agents del Grup Especial d'Intervencions que han participat en l'operatiu per neutralitzar l'individu.

Sobre les causes, el conseller d'Interior ha indicat que és "d'hora" per saber-les, perquè cal tenir més informació per "poder fer una anàlisi rigorosa del context en què s'ha produït tot això".