La tinent d’alcalde de seguretat de l’Ajuntament d’Igualada, Carlota Carner, va fer balanç, ahir, de la reunió de la junta local de seguretat, en la qual, segons va explicar, «tots els cossos de seguretat d’Igualada van presentar dades que corroboren la reducció dels fets delictius i dels fets penals aquest 2021 respecte al 2019». Aquest descens s’ha produït malgrat casos com el de la brutal violació, l’1 de novembre passat, d’una menor a la sortida d’una discoteca i que va generar una forta alarma social.

Davant les dades presentades pels cossos policials, Carner va remarcar que encara que les dades siguin bones cal seguir treballant com fins ara per tal de mantenir aquesta situació a la nostra ciutat».

Precisament, en relació amb la presència policial al carrer, la responsable de la cartera de seguretat ciutadana va fer una valoració positiva de la campanya Suma+ que ha comportat més pressió policial als carrers més cèntrics. Aquesta campanya consisteix en patrullatges conjunts de Policia Local i Mossos d’Esquadra a les zones més comercials de la ciutat durant aquesta campanya de compres de Nadal.

Carner va assegurar que hi ha «molt bon retorn dels comerciants i també de la ciutadania en general, que valora molt positivament aquesta tasca de proximitat i de prevenció dels cossos de seguretat i la possibilitat de poder transmetre inquietuds directament als agents».

D’altra banda, Carner també va explicar que un dels acords que es va prendre en la reunió de la Junta Local de Seguretat celebrada dilluns d’aquesta setmana va ser el de convocar una reunió semestral amb presència de les forces policials de la ciutat amb les associacions de veïns per una banda i amb les associacions de comerciants per una altra.

Segons va explicar, aquestes reunions es faran els mesos de març i d’octubre amb l’objectiu, va dir Carner, «d’apropar aquest tipus de junta a la ciutadania i per poder abordar i treballar totes les inquietuds, dubtes o comentaris en relació amb el tema de la seguretat als nostres carrers i barris».

Al llarg del mes de novembre passat, i després de la brutal violació, l’Ajuntament va incrementar el patrullatge nocturn, en especial durant els caps de setmana, i també va anunciar la instal·lació de càmeres de vigilància en diversos punts de la ciutat com són el polígon industrial de les Comes i també a les entrades i sortides de la ciutat.