Un home de 78 anys ha estat detingut després de tancar-se, armat amb una escopeta i juntament amb la seva dona, dins d’una cabana de Vega de Pas, a Cantàbria, pròxima al seu habitatge.

Els fets, que van tenir lloc el 5 de gener cap a les vuit de la tarda, s’investiguen com un possible cas de violència de gènere, segons han informat aquest divendres a EP fonts pròximes als fets.

L’implicat, que estava «bastant alterat» i probablement «en estat d’embriaguesa», ja ha passat a disposició judicial, com ha pogut saber aquesta agència.

Va ser un familiar qui va donar l’alerta del que estava passant. En concret, va avisar que un parent seu es trobava a Vega de Pas «bastant alterat», possiblement ebri i no parava de dir «insults». Va detallar que es trobava «armat amb una escopeta» i amb la seva dona, tancat a l’interior d’una cabana, pròxima al domicili familiar.

Després d’aquesta trucada advertint del que estava passant, es van desplaçar al lloc patrulles de la Guàrdia Civil, de Santander, que van comptar amb el suport de la Usecic, la Unitat de Seguretat Ciutadana.

A la seva arribada, en primer lloc, els agents van intentar que l’home sortís de la cabana, o com a mínim deixés sortir la seva dona. Però en vista del resultat negatiu, els efectius van intervenir i van treure primer la dona, per procedir després a la detenció de l’implicat, a qui li van intervenir l’arma.

Posteriorment, va passar a disposició judicial, mentre la Policia Judicial investiga el succeït, com un possible cas de violència de gènere.