El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que s'ha desplaçat aquest matí a Montcada per conèixer de primera mà la tragèdia ocorreguda en l'incendi de la residència de gent gran de Montcada, ha manifestat que, a falta de confirmació, tot apunta que el foc, que fins al moment ha deixat sis morts, pot ser que es degui a «un curtcircuit» d'«alguna màquina d'oxigen que estava en funcionament».

La investigació, que se centra a determinar l’origen del foc, dirigeix la seva atenció cap a una ampolla d’oxigen, segons han confirmat també fonts de l’empresa que gestiona la residència de gent gran de Montcada en què s’ha registrat l’incendi. En concret, un curtcircuit elèctric a l’ampolla seria, per ara i a falta de conèixer els resultats de l’exhaustiva inspecció ocular que es porta a terme aquest matí, la causa més probable del sinistre.

De moment, l’empresa que gestiona la residència de gent gran de Montcada no contempla desallotjar els residents que encara estan al centre. En l’actualitat, i a conseqüència del sinistre, hi ha un problema amb el proveïment d’aigua, però els responsables esperen solucionar-lo ben aviat.

«Una tempesta perfecta»

El president ha explicat que la Guàrdia Civil està inspeccionant i portant a terme les investigacions per determinar les causes «d’aquest terrible accident», del que ha dit que «ha sigut una espècie de tempesta perfecta», per com i on s’ha produït, «per tenir un efecte més letal».

Segons ha afirmat Ximo Puig als mitjans de comunicació, els residents estan «commocionats» pels fets, mentre ha remarcat «el magnífic esforç» de totes les forces de seguretat, els bombers, l’Ajuntament de Montcada, el personal de la residència i dels qui han treballat perquè «la desgràcia no fos encara més gran» i que es poguessin «salvar les màximes persones possibles».

Puig ha admès que el fet que els interns del centre siguin «persones amb grans problemes de mobilitat» ha fet que el rescat fos «molt complicat», i ha assegurat que ha sigut «una nit molt trista» per a la Comunitat Valenciana, durant la qual ha parlat en diverses ocasions amb l’alcaldessa de la localitat.