Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts, 18 de gener, una dona de 56 anys, que presumptament havia robat joies valorades en 6.000 euros en habitatges del Baix Llobregat Nord.

La investigació es va iniciar a començament del mes de desembre, quan els agents van tenir coneixement de la sostracció d’una joia a l’interior d’un domicili a Collbató. La víctima, una dona octogenària, va esmentar que l’única persona que havia tingut accés a aquesta joia era la dona de la neteja.

Es van fer les indagacions policials i es va concloure que la treballadora domèstica era l’autora del furt i es va detenir aquesta persona.

En dies posteriors, una segona víctima, també d’edat avançada, va denunciar la desaparició de joies i diners en efectiu de l’interior del seu domicili. Es dona el cas que una de les persones que tenien accés a aquests objectes es tractava també de la mateixa treballadora domèstica detinguda anteriorment, ja que també realitzava tasques de neteja en aquest domicili.

Donada la coincidència, els investigadors van fer comprovacions en els establiments de compra venda d’or més propers i van esbrinar que la persona investigada havia realitzat vendes de joies per valor de més de 6.000 euros.

Els agents van aconseguir identificar els domicilis on anava a netejar la treballadora domèstica i van determinar que havia furtat objectes de valor a set domicilis de les localitats de Collbató, Martorell i Olesa de Montserrat.

Totes les víctimes eren persones d’edat avançada, que majoritàriament vivien soles i amb un cert grau de dependència.

Finalment, el 18 de gener es va detenir la treballadora domèstica com a presumpta autora de set delictes de furt a domicili.

Part de les joies han pogut ser recuperades i retornades al seus propietaris.

L’arrestada va passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.