La Guàrdia Civil ha localitzat aquest dijous el cos sense vida d'un home de 44 anys a la costa pròxima al Charco del Palo, en el municipi d'Haría, a Lanzarote. La víctima, natural de Tenerife, s'havia llançat a l'aigua per recollir un fardell de droga.

Testimonis que es trobaven en el Charco del Palo dimecres passat van indicar a la Policia Local d'Haría que havien vist una persona llançar-se la mar per aconseguir un fardell de droga i després demanar auxili fins desaparèixer entre les onades. Va ser en aquell moment quan els testimonis van sol·licitar ajuda i es va activar la seva cerca.

El cadàver, que es va trobar ahir al migdia, estava submergit a uns 15 metres de profunditat i allunyat 30 metres de la línia de costa, segons van indicar els equips d'emergència.

La Guàrdia Civil ha afegit que l'home ja havia estat detingut en més d'un centenar d'ocasions per la comissió de múltiples delictes.

Droga a la costa

El paquet de droga de Charco del Palo no va ser l'únic que es va veure el dijous a la costa nord de Lanzarote. Dos fardells més amb les mateixes característiques van ser localitzats en el litoral de la platja de la Garita, a Arrieta, també en el municipi d'Haría. Un d'ells va ser lliurat a la Policia Local d'Haría i l'altre a agents de la Patrulla Fiscal de la Guàrdia Civil de Costa Teguise.

Dimarts passat, dos agents de la Policia Local d'Arrecife van recuperar del mar a la zona de Punta del Camello un fardell amb gairebé 40 quilos d'haixix després de l'alerta d'un veí.