El cos sense vida amb signes de violència trobat dimarts a dos quarts d'una del migdia a la Baronia de Rialb, a la comarca de la Noguera, és el d'un veí d'Oliana (Alt Urgell) de 60 anys.

Segons han confirmat fonts properes a la investigació, l'home hauria mort a causa d'un tret que algú li hauria disparat. Després de ser alertats, els Mossos d'Esquadra es van desplaçar al lloc dels fets, una zona boscosa propera a la masia del Reu, a Gualter. També hi van anar efectius del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que només van poder certificar la mort de la víctima. Agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels mossos s'han fet càrrec de la investigació d'aquest crim, sense que de moment encara s'hagi fet cap detenció relacionada.

El jutjat de Solsona s'ha fet càrrec del cas i està previst que l'autòpsia del cadàver es faci aquest mateix dimecres a l'Institut de Medicina Legal de Lleida.

Consternació a Oliana

Oliana viu amb consternació la mort del seu veí. L'alcaldessa del municipi, Carme Lostao, ha titllat els fets de "desgràcia" i ha assegurat que aquests "alteren la convivència i la pau social", tot i que ha volgut deixar clar que encara està a l'espera de rebre una confirmació oficial del succés. En aquest sentit, ha dit que "mai és agradable" ser notícia per qüestions d'aquest tipus i ha detallat que l'home, tot i ser fill d'Oliana, no estava empadronat al municipi des de feia alguns anys. La seva família, però, ha afegit, hi té casa i diverses propietats.