Rocío Carrasco és culpable d' "un delicte d'abandonament de la família", segons l'escrit d'acusació de la fiscalia provincial de Madrid remès al jutjat número 3 d'Alcobendas i al qual ha tingut accés CAS OBERT, el canal de recerca i successos de Premsa Ibèrica.

El fiscal encarregat del cas sosté que Rocío Carrasco no ha pagat la pensió mensual al seu fill David Flores des que una sentència del Jutjat de Violència número 1 d'Alcobendas l'obliga a això, fa quatre anys. Considera que aquests fets són "constitutius legalment d'un delicte d'abandonament de família previst i penat en els articles 227.1 i 227.3 del Codi Penal". Aquest delicte pot ser castigat amb un màxim d'un any de presó i 24 mesos de multa.

Multa de 19.000 euros

En el seu escrit d'acusació, el fiscal subratlla que Rocío Carrasco és "l'autora" d'aquest delicte i demana que la hi condemni a "18 mesos de multa amb una quota diària de 20 euros"; és a dir, a una multa de 10.800 euros. A més, el fiscal demana que la filla de Rocío Jurado sigui condemnada a pagar 8.200 euros més per les quotes de la pensió que no ha pagat al seu fill entre febrer de 2018 i juliol de 2021, més els interessos. Des de llavors, Carrasco segueix sense pagar la pensió al seu fill, segons van confirmar fonts del cas.

Tal com va avançar CAS OBERT, la dona va ser denunciada per impagament de pensions primer pel seu exmarit, Antonio David Flores, i després pel seu fill, David Flores, que proposen per a ella una pena d'un any de presó i una multa de 15.000 euros. El jutjat d'Alcobendas va iniciar llavors una recerca que aquest escrit del fiscal ha deixat gairebé conclosa. Falta per conèixer l'escrit de la defensa de la dona perquè pugui donar-se per finalitzada la instrucció.

Dos testimonis

Rocío Carrasco s'enfrontarà, per tant, a un judici contra ella per aquest suposat delicte d'abandonament de família. El fiscal sol·licita que en aquest judici declarin només dues persones: el seu fill David Flores i el seu exmarit, Antonio David Flores, al qual ha acusat de maltractaments. El ministeri públic no sol·licita, a diferència de la representació del seu fill, que declari Olga Moreno, la que fos parella durant molts anys d'Antonio David Flores i que té una estreta relació amb el jove.