Una trentena de transportistes ha tallat la C-55 en dues ocasions aquest matí. A les 8 del matí el grup s'ha situat en aquest vial a l'altura de Castellgalí per informar tots els camions que hi transitaven sobre els motius de la vaga indefinida del sector que va començar dilluns. Aquesta primera acció ha generat fins a cinc quilòmetres de cua entre Manresa i Castellgalí en sentit sud i tres quilòmetres entre Sant Vicenç de Castellet i Castellgalí en sentit nord, segons fonts del Servei Català de Trànsit. També s'ha hagut de tallar la calçada i desviar el trànsit per la C-16. La circulació s'ha restablert poc abans de les deu del matí.

Posteriorment, a les 11 h s'han desplaçat cap a la C-55 al terme municipal de Callús, on ha fet un altre piquet informatiu. En aquesta ocasió no hi ha hagut retencions destacables, segons fonts del Servei Català de Trànsit.

Dialogar per traslladar la causa

"Parlem amb la ciutadania perquè entenguin la nostra causa, però sobretot amb els transportistes autònoms que estan treballant", explica el portaveu dels camioners mobilitzats, Carlos Domínguez. En aquest sentit, els demanen que s'uneixin a la vaga, ja que consideren que "és una causa de tots" i que els preus actuals suposen "un abús".

El sector reivindica la importància d'un preu assequible del combustible, que s'ha vist incrementat amb la crisi a Ucraïna. "És imprescindible per poder fer la nostra feina", apunta Domínguez.

Transportistes informen a un company sobre els motius de la vaga en el tall de la C-55 a Castellgalí Arxiu particular

El dia d'ahir va saldar-se amb dos talls a la C-25 que van deixar fins a sis quilòmetres de retencions, primer en sentit Lleida i després en sentit Girona. Encara que aquest divendres és el cinquè dia de vaga en l'àmbit estatal, els camioners de la Catalunya Central asseguren que no han actuat abans perquè restaven a l'expectativa de veure si es feia alguna acció.

De la doble reivindicació de dijous, en fan una bona valoració. "Estem molt satisfets amb les accions que es van dur a terme ahir, considero que vam tenir èxit i que, sobretot, es va fer de forma pacífica", explica Domínguez.