Manresa ja acumula des de principi d’aquest any 17 contenidors cremats. Es tracta de gairebé la meitat de la xifra total de contenidors que van cremar a la ciutat durant tot l’any passat, que van ser un total de 35.

Els 17 contenidors que ja han cremat enguany es troben en 14 àrees d’aportació diferents i el cost de reposició, que inclou la substitució del material cremat i la neteja de la zona, entre altres coses, es quantifica en un total de 12.332,53 euros, segons dades facilitades per l’Ajuntament de Manresa.

En aquests moments s’estan investigant els fets, ja que, en dues nits, hi ha hagut incendis en diversos contenidors de zones relativament properes i s’han produït en un breu període de temps. L’última ocasió en la qual va tenir lloc una onada d’aquestes característiques va ser el dia 25 de febrer a la matinada. Hi va haver un total de set incendis en contenidors. Els incendis es van produir en només 15 minuts de diferència, segons van informar al seu moment fonts dels Bombers de la Generalitat. Els contenidors afectats eren situats al carrer de la Font del Gat, al Primer de Maig, al carrer de Sant Josep, al carrer de Súria, l’Abat Oliba, al passatge del Ferrocarril i al carrer Circumval·lació.

A més, l’endemà al matí els Bombers encara van haver de tornar a algun dels contenidors perquè encara en sortia fum.

Una situació similar es va produir un mes abans quan en una sola nit, el 27 de gener, van cremar quatre contenidors en tan sols 15 minuts de diferència. Algunes de les àrees de contenidors afectades coincideixen amb les que van tornar a cremar-se a finals de febrer ja que els incendis del 27 de gener a la nit, entre les 23.20 i les 23.35, es van produir en contenidors ubicats als carrers del Bisbe Torras i Bages, Súria i Sant Josep.

Aquests 17 contenidors cremats durant els dos primers mesos i mig d’aquest 2022 suposen gairebé la meitat dels que van cremar a la capital del Bages en tot l’any passat. També, segons dades facilitades per l’Ajuntament de Manresa, el 2021 es va saldar amb un total de 35 dipòsits de residus incendiats.

Aquests contenidors estaven repartits en un total de 19 àrees diferents d’aportació i el cost que va comportar aquests incendis, en forma de contenidors nous i per netejar la zona afectada, va ser de 28.187,9 euros. Aquesta xifra equival a un cost mitjà lleugerament superior als 800 euros per cadascun dels contenidors que es van cremar.