Un avió de l'aerolínia Xina Eastern Airlines amb més de 130 persones a bord s'ha estavellat aquest dilluns al sud de la Xina, segons han informat els mitjans estatals del gegant asiàtic. Es tracta del pitjor accident aeri registrat al país des del 2010.

Segons les informacions facilitades per la cadena de televisió CGTN, vinculada a l'estatal CCTV, l'avió s'ha accidentat a la regió autònoma de Guangxi Zhuang mentre feia el trajecte entre les ciutats de Kunming (sud-oest del país) i Canton. En un comunicat difós per l'Administració d'Aviació Civil de Xia (CAAC), a l'interior de l'aparell hi viatjaven 123 passatgers i nou membres de la tripulació.

El vol MU5735 havia pres vol a les 13.15 hora local (5.15 GMT). De moment, les autoritats no han facilitat més detalls dels motius de l'accident i, ara per ara, es desconeix si hi ha supervivents.

Les tasques de rescat, en marxa

Equips de rescat enviats des de diferents punts del sud de la Xina s'han dirigit al lloc de l'incident per a iniciar -una vegada extingit el foc- les tasques de cerca encara que amb poques perspectives de trobar supervivents, donada l'altura des de la qual l'aparell ha caigut, segons imatges difoses en les xarxes socials.

Actualment més de 650 efectius treballen en la zona -en el comtat Teng de la localitat de Wuzhou, a Guangxi- així com 23 camions de bombers. Els equips de rescat han aconseguit apagar el foc causat per l'explosió de la nau al voltant de les 17 hores (09.00 GMT), segons la cadena estatal.

Després del succés, el president xinès, Xi Jinping, ha assegurat sentir-se "commocionat", i el Consell d'Estat ha format un comitè per a investigar tant les causes de l'accident "el més aviat possible" com uns altres possibles problemes de seguretat en el sector de l'aviació civil amb l'objectiu de "garantir l'absoluta seguretat de les operacions d'aviació".

El vol tenia una durada prevista d'una hora i quaranta minuts, en la qual l'aparell, de gairebé set anys d'antiguitat, havia de recórrer els 1.357 quilòmetres que separen Kunming de Canton. Segons dades del portal de seguiment de vols FlightRadar24, l'aeronau volava a una altitud de 8.870 metres quan, a uns 55 quilòmetres a l'oest de la localitat de Wuzhou, ha començat ha descendir. L'últim punt de contacte del vol, segons el citat portal, ha estat quan l'avió es trobava a una altitud de 989 metres.