El departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya compta per primera vegada amb una delegada a la Catalunya Central. Aquesta primera delegada de la conselleria a les comarques interiors és la manresana Bàrbara Minoves, que ha estat nomenada directora del Serveis Territorials de Justícia a la Catalunya Central, càrrec que fins ara no existia, segons han confirmat fonts del departament de Justícia de la Generalitat.

Es tracta d’un càrrec de nova creació i que Minoves exercirà des de les oficines que el Govern català ja té al número 14 del carrer Guimerà de Manresa. En diferents plantes d’aquest mateix immoble ja hi diverses delegacions a la Catalunya Central de departaments de la Generalitat, com són la conselleria de Vicepresidència i també la d’Interior. Fins ara, la representació al territori central de la conselleria de Justícia estava en mans de la gerència territorial de Barcelona Comarques.

Fonts del mateix departament han explicat que l’objectiu dels serveis territorials és «donar impuls i resposta al territori» en l’àmbit de les seves competències.

Nascuda a Manresa l’any 1956, Minoves fins ara era delegada dels Serveis Territorials del departament d’Empresa i Treball, càrrec que ocupava des del mes de desembre l’any 2011, quan va prendre possessió del lloc aleshores amb Artur Mas com a president de la Generalitat de Catalunya. Amb l’actual moviment d’Empresa i Treball a Justícia, Minoves se situa de nou en un departament que està en mans de Junts per Catalunya. Des del 2011, amb Mas de president, i posteriorment amb els diferents governs entre ERC i els postconvergents, Empresa sempre havia estat en mans d’aquests últims, fins l’any passat quan l’expresident del Parlament de Catalunya, el republicà Roger Torrent, va assumir la cartera, coincidint també amb l’arribada del republicà Pere Aragonès a la presidència de l’executiu català.

En canvi, la conselleria de Justícia, que en el mandat anterior estava dirigit per la republicana Ester Capella, l’any passat va canviar de mans i de partit i des d’aleshores està dirigida per Lourdes Ciuró, de Junts.