Un pres del Centre Penitenciari Lledoners s'ha fet escàpol aquest dimarts al matí aprofitant un trasllat al dentista. L'home, que estava en situació de presó preventiva, tenia una visita programada en una clínica dental de Terrassa i ha aprofitat la seva sortida per fugir. En total, ja son tres els presidiaris d’aquest centre penitenciari que s’han escapat aprofitant sortides a l’exterior en mig any.

L’últim no ho ha fet sol, ho ha fet amb l'ajuda de dos col·laboradors. Els còmplices del reu han buidat els extintors en ple carrer per generar una confusió als agents que els ha permès fugir amb el detingut. Els tres homes han pujat en un cotxe i han escapat.

Una espatlla dislocada i la fugida d'un box

El d'aquest dimarts no és el primer pres del centre bagenc que aprofita per escapar-se durant el trasllat a una visita mèdica. Un modus operandi molt similar s'ha repetit recentment en dues ocasions més.

La primera fugida es remunta al 7 d'octubre del 2021. Llavors, un home va marxar de l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa quan era en un dels boxs penitenciaris. El presidiari s'havia dislocat l'espatlla el dia anterior, motiu pel qual va haver de ser traslladat al centre mèdic.

Una porta oberta

Sant Joan de Déu va ser, de nou, l'indret protagonista de la segona fugida de l'últim semestre, que va tenir lloc el 17 de desembre del 2021. En aquesta ocasió, el reclús estava ingressat sota custòdia policial després d’un intent d’autòlisi. Tot i estar emmanillat, va escapar-se poc després que li fessin una prova. En sortir de la sala, va veure una porta del passadís oberta i va arrencar a córrer, aconseguint sortir de la zona urbana, segons van confirmar fonts dels Mossos d’Esquadra a Regió7.