Un home ha mort aquest migdia en una col·lisió per encalç a la C-16 a Bagà, al Berguedà. En total quatre vehicles s'han vist implicats en un xoc que ha obligat a tallar la via fins a 2/4 de set de la tarda en els dos sentits de la marxa i l'accés a la boca nord del túnel del Cadí en sentit Barcelona. A causa de l’accident, ha mort el conductor d’un dels turismes. Es tracta de J. S. F., un home de 64 anys i veí de Terrassa. A més, dues persones han resultat ferides en estat crític i dues en estat menys greu.

Segons fonts del Servei Català de Trànsit el sinistre s'ha produït al punt quilomètric 118.5, en sentit nord. Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís a les 14.30 hores quan, en primera instància, hi ha hagut un xoc frontal entre dos vehicles i, tot seguit, dos vehicles més han col·lidit per encalç al mateix punt.

La circulació a la via i al túnel ha quedat reoberta quatre hores més tard. S'han registrat retencions de fins a tres quilòmetres en direcció a Puigcerdà.

Arran de la incidència, s’han activat diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, set dotacions dels Bombers de la Generalitat, els quals han efectuat tasques d’excarceració, i cinc ambulàncies i dos helicòpters del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els ferits han estat traslladats als hospitals de la Vall d’Hebron de Barcelona, Parc Taulí de Sabadell i l’hospital de Berga.

Amb aquesta víctima, són 38 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Tercer accident en menys d'un mes

El d'avui ja és el tercer accident de trànsit que afecta aquesta via en menys d'un mes. El 28 de març sis persones, dues d'elles de gravetat, van resultar ferides en el xoc entre tres vehicles al mateix punt quilomètric, al 118. Quatre dies abans, un xoc frontal entre dos turismes, al punt quilomètric 120, va mantenir la carretera tallada durant més de tres hores. En aquella ocasió, el SEM va atendre set persones.