Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest divendres un home de 42 anys com a presumpte autor de l’homicidi de la seva parella a Vilanova del Camí, segons ha informat la policia catalana. Els fets s'han produït de matinada, al voltant de dos quarts de quatre, quan els agents han rebut l’avís d’una agressió del detingut sobre la víctima. 

La dona ha sigut traslladada en estat molt greu a l’Hospital de Bellvitge, derivada del d’Igualada, on ha mort hores després a conseqüència de la gravetat de les ferides de l’agressió. Fins al lloc dels fets s’hi ha desplaçat una patrulla de la Policia local del municipi, que ha detingut el presumpte autor del crim per un delicte de violència de gènere.

Els agents de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’àrea de la Regió Policial Central, s’han fet càrrec de la investigació per determinar les circumstàncies del fet. Paral·lelament, la Conselleria d’Igualtat i Feminismes està fent seguiment del cas com a presumpte feminicidi posant a disposició el Servei d’Intervenció en Crisi (SIC). Es tracta d’un servei que ofereix a l’entorn més immediat de la víctima un suport ràpid i eficaç per tal de recuperar el dany psicològic. Aquest servei també està adreçat a la comunitat on es produeix l’agressió.

Segons fonts properes a la investigació, la víctima no havia presentat cap denúncia prèvia a l’agressió que ha tingut lloc durant la matinada del dijous al divendres. Els Mossos d’Esquadra estan pendents ara del resultat del l’autòpsia per determinar les causes exactes de la mort violenta de la dona. Pel que fa el detingut, s’espera que no passi a disposició judicial almenys fins aquest dissabte, tot i que dependrà del que s’allarguin les diligències.

L'Ajuntament de Vilanova convoca una concentració de rebuig

L'Ajuntament de Vilanova del Camí ha convocat per a aquest dissabte al migdia una concentració de rebuig al crim masclista d'aquesta matinada, segons han informat fonts municipals. Serà a les 12 del migdia i també es farà lectura d'un manifest.