Els especialistes del Laboratori de Criminalística de la Guàrdia Civil estan analitzant diverses mostres de sang amb l'esperança de resoldre el crim d'Esther López, la dona el cadàver de la qual va ser trobat en una cuneta pròxima a Traspinedo (Valladolid) el passat 5 de febrer. Agents canins (K9) de la Unitat Citològica, especialitzats a localitzar restes humanes (ossos i sang) van marcar especialment dos punts de l'habitatge d'Óscar, l'investigat pel cas.

Segons ha sabut Cas Obert, el canal d'investigació i successos de Prensa Ibèrica, els gossos van assenyalar el sofà del saló de la casa perquè haurien detectat restes de sang. L'altre punt assenyalat especialment pels animals va ser el terra de la caseta de la piscina.

Óscar, el principal investigat pel cas, ha declarat que Esther no va ser a la seva casa la nit de la seva desaparició i mort, el passat 13 de gener. Segons la seva versió, tots dos van estar junts de festa a Traspinedo amb un tercer amic, Carolo, que va ser el primer a marxar al seu domicili. Molt poc després, cap a les 2.45 de la matinada, Esther va baixar del seu cotxe i ell va marxar a dormir.

Trossos de sofà

Agents de Criminalística de la Guàrdia Civil van prendre mostres dels punts indicats i fins i tot van retallar diversos trossos del sofà de la casa d'Óscar per analitzar-los en el laboratori central de Madrid.

Les anàlisis hauran de confirmar si la mostra de sang és positiva, si és suficient per ser analitzada i, en aquest cas, acarar-la amb l'ADN d'Esther López per veure si fos seva. Aquestes són les principals, però els especialistes de Laboratori estan analitzant gairebé 500 mostres recollides a la casa i el cotxe del sospitós.

En un sotagot

Les investigacions de la Guàrdia Civil indiquen que l'Óscar va anar a rentar el cotxe a un establiment de Valladolid l'endemà de la desaparició i mort d'Esther López, fet que ell també ha negat.

Malgrat això, els agents canins ja havien marcat un rastre de sang dins del cotxe de l'Óscar, concretament a la zona entre el conductor i el copilot, una espècie de sotagot on poden deixar-se pots o begudes, fins i tot el mòbil. Aquesta troballa també està tractant de ser confirmada ara en una nova anàlisi de laboratori. En una primera inspecció del vehicle, un Volkswagen T-Roc, es va trobar també sang de l'Óscar, l'amo del cotxe.