Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dijous dos homes, de 36 i 45 anys, a la Torre de Claramunt com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.  Les detencions són el resultat d'una investigació oberta el passat mes de març, després que els vigilants municipals de la Torre de Claramunt informessin de la possible existència d'una plantació de marihuana en una fàbrica en desús del municipi.

Després de diverses indagacions, ahir es va fer una entrada i perquisició a la fàbrica i a l'habitatge adjacent. A l'interior de la nau van localitzar quatre estances amb un total de 1.200 plantes de marihuana en diferents estats de creixement. A més, hi havia una complexa instal·lació amb transformadors, focus, extractors, filtres i altres objectes destinats al cultiu indoor.

A l'interior de la fàbrica només s'hi podia accedir a través de l'habitatge contigu, ja que les portes d'accés estaven bloquejades per dins. En l'escorcoll de l'habitatge també es va localitzar una pistola d'aire comprimit i en una de les habitacions es van trobar diversos objectes pel cultiu de marihuana.

Dins l'habitatge els mossos van localitzar dues persones que van ser detingudes per la seva presumpta relació amb un delicte contra la salut pública. També se'ls va denunciar per defraudació de fluid elèctric, ja que havien manipulat el subministrament elèctric. Els detinguts han passat aquest divendres matí a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Igualada, que n'ha decretat la llibertat.