Quiosc

Cas Obert - Regió7

Els Mossos van intervenir 5.000 plantes de marihuana en l'operatiu antidroga a la Catalunya Central

El gruix principal de detencions va tenir lloc a Manresa i Berga, amb 15 i 12 persones, respectivament, mentre que a Sant Joan de Vilatorrada, Santa Maria d'Oló, l'Espunyola i Solsona hi va haver un arrestat per municipi | La policia va detectar també 2.000 esqueixos, 25 kg de cabdells, 32.245 euros en efectiu i un 1 kg de cocaïna

Plantes desmantellades en l'operatiu antidroga a la Catalunya Central MOSSOS D'ESQUADRA

El macrooperatiu policial contra el tràfic de drogues a la Catalunya Central del 27 d'abril va saldar-se amb la intervenció per part dels Mossos d'Esquadra de 22 plantacions interior de marihuana, amb un comís aproximat de 5.000 plantes, 2.000 esqueixos i 25 kg de cabdells. Durant els 31 escorcolls també es van trobar un total de 32.245 euros en efectiu i 1 kg de cocaïna.

Segons ha pogut saber Regió7, els municipis amb més arrestats van ser Manresa, amb 15, i Berga, amb 12. A Sant Joan de Vilatorrada, Santa Maria d'Oló, l'Espunyola i Solsona es va fer una detenció per població. En total, en van ser 31. A banda d'aquestes poblacions, també es van fer entrades a Horta d’Avinyó i Llobera. També es va fer un escorcoll en una barberia de Berga on els detinguts feien venda al detall de la seva droga.

Aquest dimecres s'ha pogut conèixer que els arrestats, que treballaven al Berguedà i al Bages principalment, eren persones vinculades familiarment entre sí, i es podria parlar d'un clan familiar. Cadascuna gestionava de forma personal cultius concrets, però treballaven de forma coordinada a l’hora d’aconseguir material pel manteniment i també pel que fa a la distribució. En ocasions, també ajuntaven tot el producte obtingut dels diferents cultius per vendre’l i col·locar la marihuana en global. Dins del grup també hi havia persones encarregades de buscar habitatges per fer els cultius i persones que realitzaven les instal·lacions elèctriques i el posterior manteniment.

La investigació es va iniciar a finals de l’any 2020. Va començar amb un servei de violència domèstica a Berga on els agents van veure indicis d’un delicte contra la salut pública al domicili relacionat amb la cocaïna. Es va iniciar una investigació per part de la comissaria de Berga i es va veure que el delicte sortia del Berguedà i tenia ramificacions al Bages, al Solsonès i al Moianès. A partir d’aquí es va fer un equip conjunt amb les comissaries de Berga i Manresa i també amb la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Central.  

Detenen 26 persones en una macrooperació contra el tràfic de drogues

Un dels escorcolls a La Benplantada de Manresa Arxiu/R.J.

El clan familiar era un dels majors grups delictius que estava ubicat i treballava a la regió de la Catalunya Central, segons ha explicat aquest dimecres Joel Boixader, cap de la Divisió d'Investigació Criminal de la regió policial central. Com que la majoria dels cultius del clan es feien a pisos, tot i que algunes també en algunes masies, no eren plantacions molt grans com podrien ser si s'haguessin fet dins de naus industrials. Tot i això les ramificacions que tenien per tota la regió i el seu pes en la producció i distribució de marihuana feien d'aquest grup criminal un grup destacat a la Catalunya Central. A més, complementaven la marihuana amb la distribució al detall de cocaïna a tota la regió central.  

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 30 d’abril, i el jutge va decretar presó per a tres dels arrestats, que eren els vinculats amb el tràfic de cocaïna, i llibertat amb càrrecs per als altres. Tots estan establerts a la Catalunya Central des de fa anys i per tant es considera que no hi ha perill de fugida. Alguns dels detinguts tenien antecedents policials relacionats amb delictes contra la salut pública. 

Compartir l'article

stats