Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 20 anys com a presumpte autor de set delictes de furt en establiments comercials, hotels i restaurants a les comarques del Bages, Solsonès i Berguedà.

La detenció és el resultat d'una investigació iniciada a finals d'abril després de tenir constància que en un mateix dia s'havien produït diversos furts a les poblacions de Solsona, Navès (Solsonès), Manresa, Cardona, Berga i Espunyola (Berguedà).

Les unitats d'investigació de les comissaries de Solsona, Berga i Manresa van determinar que tots els fets van ser perpetrats pels mateixos autors el 22 d'abril. Els lladres actuaven entre les 19:30 i les 22 hores. En tots els fets distreien a les víctimes tapant l'objecte que volien sostreure amb una revista o un cartell i, un cop aconseguit l'objectiu, marxaven ràpidament del lloc. En total van sostreure cinc mòbils, un moneder i 500 euros d'una caixa enregistradora.

Finalment, els investigadors van identificar els presumptes autors i van esbrinar que tenien diversos antecedents per delictes contra el patrimoni, concretament furts a establiments comercials i de restauració. A més, en la majoria dels fets utilitzaven el mateix modus operandi.

El passat 15 de maig agents de l'ASMET van localitzar i detenir un dels presumptes autors. La investigació continua oberta per tal de localitzar l'altre autor.

El detingut va passar ahir, 17 de maig, a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona.