Els Mossos d’Esquadra investiguen l’apunyalament a un vigilant de seguretat ahir al migdia a Igualada. Els fets van tenir lloc a l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de la capital de l’Anoia. Una de les càmeres de seguretat de l’estació va captar com una persona s’acosta per l’esquena al treballador i, sense intercanviar cap paraula, li clava dues vegades una arma blanca per l’esquena. Després l’agressor, que portava una dessuadora negra amb una caputxa posada, acaba fugint per la mateixa porta per on havia entrat.

La policia catalana va rebre l’avís de l’atac poc després de les dues del migdia. Quan les primeres patrulles van arribar a l’estació, l’agressor ja havia fugit. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per intentar identificar el sospitós i procedir a arrestar-lo. La víctima va haver de ser traslladada al CAP d’Igualada Urbà amb diagnòstic menys greu, segons van apuntar fonts del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). L’home no formava part de la plantilla de FGC, sinó que era un treballador d’una empresa externa a aquesta.

L’assessor ADN Sindical de Seguretat i Serveis de Catalunya, Sergio Sánchez, va explicar que la discussió prèvia a l’atac va ser absurda. El treballador i l’autor dels fets s’haurien discutit prèviament sobre un bitllet de transport públic.

Sánchez va demanar ahir que els vigilants no treballin en solitari i que, almenys, es moguin per parelles. «Les agressions són cada vegada més violentes. Les administracions públiques han de prendre mesures i no ho estan fent», va avisar. El portaveu també va recordar que fa un parell de setmanes un altre vigilant va ser colpejat al cap.