Cas Obert - Regió7

Cas Obert - Regió7

Més contenidors cremats en cinc mesos a Manresa que en tot el 2021

Un incendi intencionat durant la nit de dimecres fa que la xifra de dipòsits cremats superi la de l'any anterior

Contenidors calcinats al carrer Sant Antoni Maria Claret de Manresa aquest matí Andrea Izquierdo

Manresa acumula 37 contenidors incendiats aquest 2022, 20 dels quals han sigut calcinats intencionadament durant la nit de dimecres. En cinc mesos, Manresa ha superat la xifra de dipòsits afectats del 2021, que van ser un total de 35.

La nit de dimecres ha sigut clau en aquest recompte, ja que s'han duplicat els incidents registrats fins ara. Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona per incendiar intencionadament 20 dipòsits de residus en menys d'una hora. Un ciutadà, que ha sigut testimoni directe dels fets, ha donat l'avís que ha acabat amb la seva confessió i el posterior arrest.

Contenidors cremant durant la nit de dimecres al carrer Sant Antoni Maria Claret de Manresa

Contenidors cremant durant la nit de dimecres al carrer Sant Antoni Maria Claret de Manresa Redacció

Els 17 que havien cremat fins aquest dimecres a la nit pertanyen a 14 àrees d'aportació. El cost de reposició d'aquests, en forma de contenidors nous i per netejar la zona afectada, es quantifica en 12.332,53 euros, segons l'Ajuntament de Manresa. Les xifres actualitzades amb el total de dipòsits de residus cremats encara no han transcendit.

Per un altre costat, el 2021 es va saldar amb un total de 35 dipòsits de residus incendiats, segons dades del consistori. Aquests contenidors estaven repartits en un total de 19 àrees diferents d’aportació i el cost que va comportar aquests incendis va ser de 28.187,9 euros. Aquesta xifra equival a un cost mitjà lleugerament superior als 800 euros per cadascun dels contenidors que es van cremar.

Compartir l'article

stats