Cas Obert - Regió7

Cas Obert - Regió7

Un robatori de coure obliga una empresa d'Artés amb 65 treballadors a aturar la producció

El propietari de Motllures Vidal s'ha trobat a primera hora del matí de divendres amb metres i metres de les restes dels cables que els lladres s'han endut

Les restes del cablejat que els lladres han deixat al pàrquing de l'empresa Josep Vidal

Els treballadors del torn de matí de l'empresa Motllures Vidal que a primera hora acudien al seu lloc de treball han hagut de fer mitja volta i tornar a casa. El motiu ha estat un robatori de coure que ha tingut lloc aquesta nit i que ha obligat a aturar la producció de l'empresa d'Artés, que té 65 treballadors.

El propietari de l'empresa, Josep Vidal, i un dels treballadors han arribat a l'empresa, situada al polígon de Santa Maria d'Artés, al voltant de les 5 de la matinada per començar a engegar la maquinària. Només arribar, però, ja han vist que hi havia un munt de proteccions de cable de color verd escampades per la zona de l'aparcament. Quan han intentat engegar el corrent i han vist que no funcionava, han constatat que algú havia tallat els cables i que les restes eren les fundes que cobreixen els cables de coure.

"Ho han passat tot per la teulada, perquè és una línia penjada. Des d’allà han anat tibant tots els fils elèctrics i s’han emportat tots els cables fins al pàrquing. Allà han tallat la protecció i s’han endut el coure i ens han deixat totes les restes allà. S'han endut uns 400 metres lineals de cable", explica a Regió7 el propietari, Josep Vidal.

Vidal ha hagut de fer tornar a casa tots els treballadors del torn del matí, ja que l'empresa no pot treballar sense electricitat. "El 50% del que fabriquem se’ns en va tot a França, s'han de complir terminis i aquesta aturada és un problema", explica Vidal. Ara, l'objectiu és que la fàbrica pugui tornar a treballar el més aviat possible. Per aquest motiu l'empresa Intelba, situada al mateix polígon, ja s'està preparant per dotar la fàbrica d'una instal·lació elèctrica d'emergència a través de dos generadors que han de permetre que la feina es pugui reprendre el proper dilluns. Pel que fa a la restitució de tot el cablejat, Vidal apunta que actualment és difícil trobar-ne i que l’objectiu, ara, és poder reprendre l'activitat la setmana que ve. "Si poguéssim engegar dilluns encara que sigui de forma precària, jo ja ho firmo", assegura Vidal. Aquest divendres ha posat la denúncia als Mossos d'Esquadra.

Vidal explica que a les 12 de la nit de dijous va arribar un camió i va aparcar justament al punt on els lladres van deixar les restes del cablejat. El conductor ha explicat a l'empresari que al voltant de 2/4 d’1 de la matinada va veure passar una persona pel carrer, però que no hi va donar importància. Per altra banda, Vidal explica que la policia municipal també ha passat dues vegades per davant l'empresa aquesta nit però tampoc no han vist res. L'empresari creu que els lladres havien de conèixer la fàbrica i el seu funcionament, ja que han demostrat que sabien com havien d'actuar i quan no hi hauria ningú.

Compartir l'article

stats