Un home ha mort en precipitar-se de la via ferrada de Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà. Els Bombers han rebut un avís a dos quarts de set del matí d'aquest dijous que una persona s'havia precipitat a la zona de la Cala del Molí. L'excursionista, que anava acompanyat, ha caigut d'una alçada d'uns 15 metres en un punt d'accés de la via i es trobava sota el pont tibetà, a l'aigua, a prop de la zona de roques. S'ha activat un dispositiu amb 5 dotacions, entre les quals hi havia efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) i de la unitat subaquàtica, a més de Salvament Marítim.

Els efectius han muntat instal·lació amb cordes per poder accedir fins a la víctima i Salvament Marítim ha activat una embarcació petita, on hi ha pujat un bomber, per fer l'aproximació des de la cala.

Finalment s'hi ha pogut accedir des de l'aigua, se l'ha portat a zona de roques i s'ha realitzat la primera atenció al ferit, amb maniobres de reanimació. S'ha fet l'extracció i se l'ha traslladat fins al port de Sant Feliu de Guíxols, on un metge del SEM n'ha certificat la mort.

Fins al lloc també s'hi han desplaçat 4 patrulles dels Mossos d'Esquadra, entre les quals la Policia Judicial, 3 unitats del SEM i efectius de la Policia Local.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació. Tot apunta que l'excursionista i la seva acompanyant estaven a una zona que és un punt d'evacuació per als esportistes que acaben el primer tram de la via ferrata i opten per no fer el segon recorregut. No havien, però, començat la ruta i per això no anaven lligats.

La víctima i l'acompanyant s'estaven fent selfies aprofitant la sortida del sol quan a l'excursionista li ha caigut el cas. En un acte reflex per intentar-lo agafar, ha relliscat i s'ha precipitat des d'una alçada d'uns 15 metres.