Mossos d’Esquadra de la comissaria de Berga van detenir aquest dimecres una dona i tres homes, d’entre 28 i 60 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte d’associació il·lícita ja que presumptament venien substàncies il·lícites en una associació cannàbica, segons ha explicat el cos policial català en un comunicat.

A mitjans de març els mossos van iniciar una investigació després de tenir coneixement que en un local de Berga podria ser un punt de venda de substàncies estupefaents.

Després de diverses indagacions, els investigadors van poder determinar que el local estava donat d’alta com Associació Cannàbica i que efectivament a l’interior del local, que segons ha pogut saber Regió7 estava al carrer Espunyola, s’hi estaven venent substàncies als seus client.

Davant d’aquests fets, els mossos ahir van localitzar i detenir a les quatre persones responsables de l’associació. Posteriorment es va fer una entrada i perquisició al local.

A l’interior s’hi va localitzar mil sis-cents noranta-cinc (1.695) grams de marihuana. Seixanta-cinc amb seixanta (65,60) grams de polen de marihuana; set-cents deu (710) grams d'haixix i vuit-cents trenta-quatre (834) euros.

El valor total de les substàncies intervingudes en el mercat negre seria de quinze mil divuit amb setanta-sis (15.018,76) euros.

La detinguda va quedar ahir en llibertat després de declarar a comissaria mentre que els altres tres detinguts han passat aquest dijous a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia de Berga i han quedat en llibertat.