Els Mossos d'Esquadra han confirmat una detenció en el cas de la persona alliberada per la policia catalana a l'hotel Atrium Palace, a la Gran Via de Barcelona. Cap a dos quarts de nou de la nit d'aquest dijous el cos policial ha rebut un avís a través del 112 que informava que hi podria haver aquesta persona retinguda en una habitació de l'hotel. Un cop hi han anat han trobat la persona emmordassada i lligada de mans i l'han alliberat. S'ha establert un dispositiu per assegurar la zona i es fa recerca d'altres possibles implicats. En un primer moment s'ha ordenat el desallotjament de l'hotel per buscar altres còmplices habitació per habitació. Aquesta recerca no ha donat fruïts i ja s'ha permès el retorn a les habitacions als usuaris.

La policia catalana també ha explicat que la detenció de l'individu, que té 32 anys i anava armat, l'han fet dues patrulles de Proximitat i dues de Seguretat Ciutadana de la comissaria de l'Eixample, les primeres que han arribat al lloc dels fets, que són també les que han alliberat la persona lligada i emmordassada.

El desplegament policial inclou efectius de Seguretat Ciutadana, Brimo i ARRO. La Unitat de Segrestos de la DIC s'ha fet càrrec de la investigació i es manté obert un dispositiu de recerca d'altres possibles implicats amb els fets.

Inquietud entre els clients

Els clients allotjats a l'hotel de la Gran Via de Barcelona han viscut la intervenció policial perplexos davant de la situació i alguns, també amb por i angoixa. Dania, una turista iraquiana, ha recordat que ella i la seva amiga es van espantar molt quan els Mossos van entrar a l'habitació i en van registrar "cada racó" i escoltaven crits de la policia que no entenien. En canvi, una parella de turistes canadencs, Janet i Rudy, han relatat la "sorpresa" per l'entrada dels Mossos però que van entendre que ho feien per vetllar per la seva seguretat. "És millor veure un policia que un lladre amb una pistola", han resolt.