Un tren regional de la línia R16 de Rodalies de Catalunya que anava de Barcelona a Tortosa i una locomotora de l'empresa Captrain han col·lidit aquest diumenge al voltant de les 21.50 hores al baixador de Vila-seca (Tarragonès). Segons Renfe, al tren hi havia uns 100 passatgers al comboi. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va atendre 29 persones, 22 de les quals van requerir trasllat a un centre sanitari. D'aquestes, sis van resultar ferides greus i van ser traslladades als hospitals de Santa Tecla i Joan XXIII, i 17 lleus, que van anar a Cambrils, Salou i Vila-seca.

Adif ha explicat que el xoc s'ha produït per un error de frenada de la locomotora de mercaderies. Els Bombers van activar 12 dotacions i van coordinar el triatge dels ferits i l'evacuació del tren.

Els bombers van revisar els vagons de passatgers i van descartar que hi hagués cap altra persona a l'interior. També van revisar la locomotora de mercaderies ja que alertaven que fumejava després de la col·lisió però es va descartar qualsevol incendi.

Aquest dilluns al matí s'ha reprès el servei però els primers trens podien patir modificacions en el servei per la rotació de material i personal que es va veure afectat diumenge a la nit. Durant el temps que el servei ha estat interromput, Renfe ha ofert un servei alternatiu per carretera des de Tarragona fins a Móra i Tortosa, respectivament.

La companyia ha obert una investigació per determinar les causes exactes que van provocar l'accident.

Un passatger del tren accidentat a Vila-seca: "Estàvem tranquils i de sobte ha estat un cop fort"

 Els passatgers del tren accidentat a Vila-seca (Tarragonès) aquest diumenge a la nit han relatat que estaven tranquils pocs minuts abans de la col·lisió amb una locomotora de mercaderies. "Ha estat un cop fort, s'han apagat les llums, ha sonat l'alarma i s'han trencat els vidres i tothom estava cridant", ha explicat Lluís Alemany, un viatger del tren sinistrat. Els Mossos d'Esquadra estan investigant les causes del xoc que encara es desconeixen. A banda, una trentena de persones s'han trasllat amb autobusos cap els seus domicilis. El pla Ferrocat s'ha desactivat dos quarts de dues de la matinada.

Alemany, un jove veí de Palafrugell, ha explicat que anaven amb el tren quan han escoltat de sobte una botzina i, tot seguit, han xocat amb la locomotora."Un amic meu és un dels ferits, de dinou anys, i se l'han emportat amb l'ambulància. Ha sigut una mica dur i impactant; no ens ho imaginàvem, cada setmana agafem el tren, ara fa una mica més de respecte agafar-lo", ha afirmat el passatger.

En Rachid, un altre viatger, ha explicat que quan el comboi ha arribat a l'estació de Vila-seca ha tingut un problema amb els frens. "Ens hem espantat molt amb el xoc, gràcies a deu no ha passat res", ha dit. I ha assenyalat que si el tren hagués circulat a més velocitat, l'accident hauria estat molt pitjor. Ell ha estat un dels usuaris que s'han traslladat amb els dos autobusos que Adif ha posat com a servei alternatiu.

Retiren la locomotora accidentada

Els operaris han treballat durant tot el matí d'aquest dilluns per retirar la locomotora de Ferrocarrils accidentada en xocar amb un tren de passatgers anit a pocs metres de l'estació de Vila-seca (Tarragonès). La locomotora s'ha tret de la via quan passaven cinc minuts de dos quarts de dues d'aquest migdia. La màquina està llogada a l'empresa Cargometro, participada en un 51% per FGC i l'altre 49% per Captrain. Ara, els treballadors d'Adif, de Renfe i de la companyia, continuaran treballant per retirar el regional. Els Mossos d'Esquadra han inspeccionat el lloc dels fets i han fotografiat els combois sinistrats i també ha fet sobrevolar uns drons per esclarir les causes de l'accident ferroviari.