L’incendi a l’entorn del massís del Pedraforca, al Berguedà, que s’ha declarat a primera hora de la tarda d’aquest dissabte, està en fase de control. La ràpida actuació dels bombers, l’atac amb helicòpter a la zona en flames, i el fet que s’hagi produït en un punt amb poca massa forestal, ha fet que no s’hagi propagat.

L’alcalde de Saldes, Lluís Campmajó, ha declarat a Regió7 que tot i que no han rebut cap confirmació oficial dels bombers que donés per controlat l’incendi, «aparentment la sensació que tenim és que va bé. La columna de fum ha disminuït molt» i l’helicòpter hauria deixat el perímetre controlat.

Tot i això, l’helicòpter ha hagut de marxar per fer front a un nou incendi, aquest cop a Montclar d’Urgell. Això ha neguitejat els veïns de la zona, on s’hi han quedat una vintena d’efectius dels Bombers.

El lloc del foc és de difícil accés, i tot fa pensar que l’hauria provocat un llamp que va caure durant una tempesta seca que hi va haver aquest divendres. Hauria quedat en somort i l’aire l’hauria encès.

Segons Campmajó, no es tracta d’una zona amb una càrrega molt important de foc perquè a un costat hi ha la tartera del Pedraforca i a l’altra una canal que va cap a Roca Roja, cap a Saldes.