Quiosc

Cas Obert - Regió7

Denuncien l’autor d’un incendi forestal a Olesa de Montserrat

L’home hauria fet una foguera en una barraca per escalfar aigua

Un dels punts afectats pel foc del 7 d'abril a Olesa de Montserrat MOSSOS D'ESQUADRA

Els Mossos d’Esquadra i el Agents Rurals han identificat i denunciat penalment un home de 62 anys com a presumpte autor d’un delicte d’incendi forestal per imprudència greu a Olesa de Montserrat.

La investigació conjunta es va iniciar el 8 d’abril, quan efectius del Cos d’Agents Rurals i agents de la Unitat d'Investigació de la Comissaria de Martorell van tenir coneixement d’un incendi forestal en els municipis d’Abrera i Esparreguera. Aquest foc, que s’havia iniciat en una zona de barraques de la Riera de Magarola, va comportar l’activació de tots els recursos d’emergència i va provocar el tall de la carretera C-1414 que enllaça les poblacions d’Esparraguera i Olesa de Montserrat.

L’incendi va afectar una superfície de tres hectàrees de superfície forestal i 700m2 de terreny agrícola i es va produir en època de prohibició de fer foc, i amb el nivell 2 de Pla Alfa activat per un nivell alt de perill d’incendi a la comarca del Baix Llobregat.

Gràcies a les dades recollides per testimonis i dels vestigis del foc recollits, els Agents Rurals van aconseguir ubicar l’àrea d’inici del foc i van aconseguir concloure que l’inici del foc va ser a causa d’una foguera per escalfar aigua fet en una de les barraques cremades.

Finalment, els agents van aconseguir identificar l’autor dels fets i localitzar-lo al municipi del Prat de Llobregat. Aquest dimarts, els investigadors li van prendre declaració com a presumpte autor d’un delicte d’incendi per imprudència greu. L’home, de 62 anys, resta a l’espera que el jutjat de guàrdia de Martorell el citi declarar.

Compartir l'article

stats