Bombers ha aconseguit estabilitzar durant la matinada el foc declarat ahir a última hora de la tarda a Sant Vicenç de Castellet. El foc va començar en una zona de matolls, però es va enganxar de seguida a la zona boscosa. Les flames van començar a ser importants passades les 9 de la nit, quan el foc es va veure afavorit pel vent de marinada que l'empenyia cap a l'est. Segons va informar el cos d'Agents Rurals al voltant de les 11 de la nit, el foc havia afectat fins llavors una superfície de 7,16 hectàrees, la major part terreny forestal.

A hores d'ara una desena de dotacions dels Bombers continuen treballant per poder controlar la zona afectada. Aquest matí els Agents Rurals es desplaçaran a la zona on va començar l'incendi per avaluar les causes del foc. El consistori vol fer un agraïment a tots els cossos de seguretat i emergències, pagesos i persones voluntàries que es van mobilitzar ràpidament ahir al vespre per evitar que el foc es descontrolés. 

Des de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet es demana a tots els veïns i veïnes que no s'acostin a la zona de l'incendi on continuen treballant els equips d'emergència. Els Bombers preveuen que durant tot el dia es continuïn veient columnes de fum perquè l'incendi ha afectat la zona de l'antic abocador on hi havia material inflamable. En paral·lel, aquest matí el centre de control a Cal Soler, que ha funcionat tota la nit, ja ha quedat deshabilitat. 

Incendi forestal a Sant Vicenç de Castellet

Incendi forestal a Sant Vicenç de Castellet David Bricollé

El turó de les Antenes, la zona afectada

El foc es va declarar a les 20:51 hores i va evolucionar al llarg de la nit per una zona coneguda popularment com el turó de les antenes. És un indret proper al nucli de Sant Vicenç i molt freqüentat pels caminadors. En un comunicat emès a quarts d'11, els Bombers també van concretar que el flanc esquerre, fins al cap, ja estava envoltat amb una línia d'aigua, mentre que el foc avançava lentament en aquell moment pel flanc dret, barranc avall. I al cap, pagesos de la zona treballaven llaurant camps perquè no avancés. Posteriorment, en una informació cap a 3/4 de 12 de la nit, van notificar que aquest flanc dret cremava en baixa intensitat i que preveien que arribés fins a un corriol on esperaven acabar-lo de tancar. Passada la mitjanit s'ha donat per estabilitzat.

16

Incendi a Sant Vicenç de Castellet (12 de juliol)

26 vehicles terrestres i dos helicòpters

Tot i que l'incendi es va iniciar a un centenar de metres de les primeres cases, en cap moment les flames, ni tan sols el fum, van amenaçar habitatges, ja que en tot moment el vent que va bufar va empènyer el front en direcció contrària al nucli urbà, cap a zona forestal. En les tasques per extingir les flames, els bombers han mobilitzat 26 vehicles terrestres i en un primer moment hi van poder desplaçar dos helicòpters que van llançar aigua fins que se'ls va fer fosc. També hi van participar nombrosos efectius de grups d'ADF.

L'àrea afectada es troba situada al nord-est de Sant Vicenç, a l'extrem del nucli urbà, per damunt de la confluència dels carrers de Rafael Casanova i d'Àngel Guimerà.

Aquest matí els efectius segueixen treballant a la zona per acabar de garantir l'extinció i evitar que hi hagi revifades.