Alcaldes i regidors dels pobles afectats pel foc del Bages asseguren que viuen l'evolució de l'incendi "amb por i impotència". És el cas de la primera tinent d'alcalde del Pont de Vilomara, Lídia Delgado. Les flames han arribat fins al mateix nucli i s'han hagut de desallotjar dues urbanitzacions, Can Riera i River Park, on el foc ha afectat algunes cases. De la seva banda, l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha lamentat que el foc torni a afectar de ple la comarca. A Sant Fruitós, l'incendi ha envoltat la urbanització de Les Brucardes, i la majoria de veïns han hagut de marxar. "La situació era insuportable al carrer i feia molta fresa", ha descrit el primer tinent d'alcalde del poble, Felip Echarri.

Amb 6.000 hectàrees de potencial, l'incendi supera ja les 1.200 hectàrees i ara els Bombers centren els esforços al cap del foc, situat a la zona de Manresa i el flanc esquerre, a la C-16. El centre de comandament dels Bombers està ubicat a Sant Vicenç de Castellet i, en aquest punt, s'hi reuneixen els alcaldes i regidors dels municipis afectats pel foc. Alguns alcaldes com el del Pont de Vilomara, Enric Campàs, o Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñán, han preferit no moure's del poble i, fins i tot, han ajudat en les tasques d'extinció.

El foc afecta cinc municipis: El Pont de Vilomara, Sant Vicenç de Castellet, Sant Fruitós de Bages, Navarcles i Castellbell i el Vilar.