Cas Obert - Regió7

Cas Obert - Regió7

Incendi del Bages: Una trentena de cases afectades a River Park

Els veïns del Pont de Vilomara han esperat amb paciència i resignació el moment de poder pujar a casa seva

Veïns reunits al Pont de Vilomara Helena Carbonell Aurín

Tensa espera aquest matí al Pont de Vilomara. S'hi concentraven els veïns afectats per l'incendi. En una reunió, aquest matí, han dit que 50 i 60 cases podrien estar afectades a la urbanització River Park. Finalment, però, a la tarda la xifra s'ha reduït fins a una trentena, entre els que han quedat totalment cremats i els que l’afectació ha estat parcial.

River Park és molt a prop de la zona d'inici del foc. Bona part de la urbanització va quedar engolida per les flames que, segons Bombers, en el moment de l’impacte van arribar a ser de més de trenta metres.

Els veïns de River Park afectats per l’incendi forestal es mostraven resignats davant la impossibilitat d’anar a veure l’estat de casa seva. Aquest matí hi ha hagut una reunió informativa celebrada al centre cívic organitzada per l’Ajuntament i amb presencia de bombers i agents rurals s’ha alertat als veïns que es preveia que fins la nit no es podria anar a la urbanització. Es trobaven en una situació similar a les Brucardes, a Sant Fruitós de Bages.

Vicente Larrea va ser testimoni de primera línia quan va començar el foc, entorn a la 1 la seva dona va trucar per avisar els Bombers i en qüestió de quinze minuts ja tenien el foc a tocar de casa. No saben com està casa seva ni tampoc quan podran pujar, però està tranquil perquè “el que més importa és que ningú s’hagi fet mal, el material es pot recuperar”. L’estat d’ànim general dels veïns era de resignació i tristesa. “L’únic que volem és pujar per veure com està i què podem salvar”. Van agafar el cotxe i van marxar amb el que portaven posat i el gos, que ha hagut de passar la nit a un refugi, perquè al pis de la seva filla a Manresa no hi cabien tots.

Imatges del Pont de Vilomara després de l'incendi forestal que afecta des d'aquest diumenge la comarca

Imatges del Pont de Vilomara després de l'incendi forestal que afecta des d'aquest diumenge la comarca ALEX GUERRERO

Judit Alvárez ja sap que se li ha cremat la casa perquè ho ha vist en una foto i no va poder agafar res perquè quan el foc va produir-se ella estava treballant fora. Ha criticat les actituds dels veïns durant la reunió informativa, “l’ajuntament ho està fent el millor que pot, no se’ls pot exigir més”. 

Hi ha persones que es queixen que el foc podria haver-se frenat abans si l’Ajuntament tingués les parcel·les més netes. Des del consistori asseguren que és un procés llarg perquè ha de comunicar-se amb els amos de les parcel•les i tenen un termini per netejar-les que pot allargar-se mesos.

Compartir l'article

stats