El Departament d'Interior ha ampliat a 357 municipis de 27 comarques les restriccions per l'onada de calor i tancarà 11 massissos fins a la mitjanit de dimarts. Entre d'altres, es manté la suspensió d'activitats de lleure, es restringeixen les colònies i se suspèn l'activitat agrícola amb maquinària entre les 12 i les 18 hores.

En la suspensió de l'activitat agrícola, s'exceptua la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l'alfals i altres herbàcies, llaurar els camps de rostolls i el conreu d'arròs.

D'altra banda, es restringeixen les activitats de casals de vacances i casals esportius al nucli de població excepte que es desplacin a algun altre nucli de població i no comporti ús del medi natural. També se suspenen les obres a la xarxa interurbana que comportin ús de maquinària amb risc d'incendi, inclosa la sega de cunetes, excepte si compten amb una autorització expressa. Queden suspesos també els usos excepcionals de la via en la xarxa interurbana de carreteres corresponents a proves esportives, marxes ciclistes, filmacions, trenets turístics, rallis i altres, excepte les que tinguin autorització del Servei Català de Trànsit amb informe previ de la Direcció General dels Agents Rurals.

Tampoc es podran fer servir eines com bufadors o serres radials a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 terrenys agrícoles. A més, es limita la circulació motoritzada en el medi natural, a excepció dels residents, i també la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals entre les 12 i les 19 hores.

Dilluns es tornarà a valorar si és necessari establir aquestes o altres mesures a partir de dimarts.