Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit l'incendi del Pont de Vilolmara, aquest divendres. Ho han fet després de dos dies consecutius amb pluges i després que dijous es desmuntés la darrera línia d'aigua que quedava a la zona de l’incendi del Pont de Vilomara, després de 12 dies de treball, primer per frenar-lo i posar-lo sota control, i durant l’última setmana per procurar que no hi hagués cap revifada. Mitjançant un missatge al seu canal de Twitter, i amb la fotografia d’un munt de mànegues ja recollides, el cos va anunciar ahir aquesta retirada al descartar presència de fumeroles, però hi afegia que «continuarem amatents».

Aquest incendi es va iniciar el diumenge 17 de juliol a primera hora de la tarda en una zona forestal al límit entre els termes municipals de Sant Vicenç i el Pont de Vilomara, i el vent el va empènyer ràpidament cap a aquesta població i posteriorment cap a Sant Fruitós i Navarcles, mentre el flanc dret ho feia cap a l’interior del parc natural del Sant Llorenç del Munt.

El balanç final és de 1.750 hectàrees cremades, que superen la suma de la superfície que han cremat tots els incendis que hi va haver al Bages entre el 2011, quan comença la sèrie històrica, i el 2021.

El Pont acull una jornada benèfica pels damnificats

El Pont de Vilomara acollirà aquest dissabte una jornada benèfica a favor de les famílies afectades per l’incendi. A partir de les set de la tarda i fins a dos quarts de dues de la matinada, al passeig de la Pau i al poliesportiu del municipi hi haurà diversos inflables per als més petits, es portarà a terme una botifarrada, un espectacle de màgia amb el Màgic Yoyo i concerts amb Kevin Deké i Rosso Candela i amb el Quinto Carajillo. També es faran diversos sorteigs, els tiquets dels quals es poden comprar a diferents establiments del municipi i durant els actes.