Després d’un mes de juliol marcat per les altes temperatures, diverses onades de calor i també incendis, els dos últims dies han estat marcats per la pluja. A la Catalunya Central, aquest divendres ha sigut més intensa que dijous, i a la tarda a Manresa, en aproximadament una hora ha deixat 53,8 litres per metre quadrat a la zona de la carretera de Vic. Aquesta gran quantitat d’aigua ha inundat l’entorn de la plaça Prat de la Riba on alguns cotxes han quedat atrapats a l’aigua. 

Un vehicle atrapat a l'avinguda de les Bases de Manresa

Un vehicle atrapat a l'avinguda de les Bases de Manresa Redacció

Al conjunt de la Catalunya Central, els bombers van rebre 55 avisos, dels quals 19 procedien de Manresa. També hi ha hagut incidències en altres punts de la capital del Bages en una tempesta que ha afectat diverses poblacions de l’entorn com Sant Fruitós, Santpedor, Artés, Cardona, i també del Solsonès, on la intensa pluja es va barrejar amb calamarsa. A la C-25, el temporal ha obligat a aturar-se els vehicles que hi circulaven a prop de la sortida del Parc de l'Agulla.

Vehicles aturats a la C-25 pel temporal

Vehicles aturats a la C-25 pel temporal Jordi Morros

La principal afectació ha sigut a l’entorn de la rotonda Prat de la Riba a Manresa, on un cotxe ha quedat atrapat al túnel de les Bases de Manresa -que com el del carrer Indústria s'ha tallat al trànsit- i un altre ha quedat també atrapat a l’aigua a l’avinguda dels Dolors, just sota el pont de la via del tren on també es va acumular una gran quantitat d’aigua. A la rotonda, l’aigua també s'ha emportat tanques de les obres que s’estan fent a la zona.

L'avinguda de Prat de la Riba de Manresa inundada per l'aigua del temporal

L'avinguda de Prat de la Riba de Manresa inundada per l'aigua del temporal Redacció

Un altre punt que també s'ha inundat la rotonda de la Petrocat, que enllaça la C-25 amb la C-55, entre Manresa i Sant Joan. Altres incidències que s'han produït per la pluja a Manresa, segons ha explicat la Policia Local, han sigut la caiguda d’arbres sobre cotxes al carrer Oleguer Miró, al carrer Creu Guixera i al camí Vell de Santpedor. Al carrer Mossèn Vall ha caigut un tros de façana d’un edifici, mentre que al carrer Puigllançada s'ha precipitat un tros de mur i a la carretera de Vic han caigut tanques d’obres.

Part d'un arbre cau a sobre d'un vehicle a l'avinguda dels Dolors de Manresa

A més, la Policia Local ha rebut l’avís per dos falsos sostres caiguts, un al carrer Sant Joan i l’altre al carrer de Puigllançada. També han caigut unes plaques solars sobre el ferm del camí del Tobots i l’aigua ha aixecat tapes de claveguera als carrers Dos de Maig i Viladordis i carretera de Vic. A Sant Fruitós, han hagut d’actuar per una esllavissada, a Cardona per un garatge inundat i Santpedor per un cotxe que ha quedat encallat en una rotonda i també per la inundació d’un terrat.

Llistat de quantitat de litres per metre quadrat que ha deixat el temporal d'aquest divendres

Llistat de quantitat de litres per metre quadrat que ha deixat el temporal d'aquest divendres