Protecció Civil de la Generalitat ha activat la prealerta del pla Infocat per "alt risc" d'incendi forestal en la major part de Catalunya, per la qual cosa ha demanat "màxima prudència" i "extremar la precaució" en el medi ambient. A la regió central, les comarques del Moianès, el Solsonès, l'Anoia i l'Alt Urgell es troben avui en el nivell 1 (en una escala del 0 al 3) del pla Alfa de risc d'incendis.

Davant les altes temperatures, que han tornat a elevar el risc d'incendi a Catalunya, la Conselleria d'Interior ha demanat "màxima prudència", amb l'objectiu de prevenir i evitar la simultaneïtat d'incendis.

De fet, segons els Agents Rurals, aquest dimarts hi ha un total de 20 comarques amb el pla Alfa de risc d'incendis en el seu nivell 2 (en una escala del 0 al 4). En concret, són l'Alt Empordà, la Garrotxa, el Pla de l'Estany, el Gironès, el Baix Empordà, la Selva, el Maresme, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i l'Oriental, el Barcelonès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, l'Urgell, la Noguera, el Segrià, les Garrigues, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.