Més d’una cinquantena de persones han resultat afectades per cinc brots de gastroenteritis en tres zones d’acampada de Gósol, al Berguedà, on es trobaven grups d’infants procedents del Maresme, d’edats compreses entre els 6 i els 16 anys. Els exposats, un total de 151 persones, entre els quals es comptabilitzen infants i monitors, han retornat als seus domicilis, i s’han tancat els tres punts d’acampada per precaució.

Les 56 persones que presenten símptomes propis de la infecció es troben estables, segons confirma Salut. La majoria presenten una simptomatologia lleu, amb mal de panxa i pics de febre, i només en alguns casos han requerit atenció mèdica per part de l’Hospital de Berga, Atenció Primària i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). El seguiment de la infecció dels afectats, que ja es troben a casa, continuarà durant els pròxims dies.

El servei de vigilància epidemiològica treballa amb la hipòtesi que l’origen del contagi es trobi en la contaminació de les aigües. En aquest sentit, s’han pres mostres d’aigua dels punts que s’investiguen. Fonts de Salut apunten que a la contaminació de l’aigua s’hi poden afegir altres factors com les altes temperatures registrades durant els darrers dies.

L’alcalde de Gósol, Lluís Campmajó, explica que l’aigua del municipi no es troba afectada i que desconeix la causa que pot haver ocasionat l’origen dels brots. També destaca que s’ha procedit a tancar les tres zones de campament per poder investigar l’origen dels brots.