L’Audiència de Tarragona ha confirmat el dret a rebre l’eutanàsia a Eugen Sabau, conegut com a ‘pistoler de Tarragona’ al denegar els últims recursos interposats per algunes de les víctimes. «Ha de prevaler el dret a la dignitat i a la integritat física i moral de l’investigat davant el dret a la tutela judicial efectiva dels denunciants», conclou la interlocutòria a què ha tingut accés Efe.

L’Audiència reconeix que Sabau, que havia sol·licitat l’eutanàsia, ha causat «un dolor i un dany físic i moral en les víctimes» i qualifica de «raonable» l’expectativa d’una «possible condemna penal».

«Patiments constants i insuportables»

Subau, ferit en un tiroteig amb el Grup Especial d’Intervenció dels Mossos d’Esquadra que el va detenir, està ingressat a l’hospital penitenciari de Terrassa en estat greu, el qual li origina «patiments físics i psíquics constants i insuportables sense possibilitat d’alleujament, amb un pronòstic de vida limitat, en un context de fragilitat progressiva», recull la interlocutòria.

També recorda que la Comissió d’Avaluació i Garanties va autoritzar l’eutanàsia i ajornar-la per un judici suposaria «una intolerable afectació a la seva dignitat i a la seva integritat física i moral, inherents a la persona.»

El 14 de desembre de l’any passat, Subau va disparar contra tres dels seus excompanys de feina a les oficines d’una empresa de seguretat, en ple centre de Tarragona.

Poc després, va disparar també a un agent dels Mossos d’Esquadra en un control i es va atrinxerar en una masia abandonada de Riudoms (Tarragona), fins que va ser neutralitzat després d’un tiroteig en el qual va resultar ferit.

La Comissió que va autoritzar l’eutanàsia va tenir en compte que des d’aleshores pateix tetraplegia, per la qual necessita assistència continuada i no pot rebre sedants per al dolor malgrat el seu estat.

L’eutanàsia s’ha paralitzat en dues ocasions pels recursos de dues de les víctimes, una l’agent dels Mossos d’Esquadra tirotejat, representat pels serveis jurídics del sindicat USPAC al qual pertany.