Els Mossos d’Esquadra han engegat una campanya d’informació i sensibilització dirigida a la ciutadania per prevenir la radicalització i els extremismes violents, ja que el 2021 van detectar un total de 191 alertes relacionades amb possibles casos, en la seva majoria vinculats al gihadisme i a la ultradreta.

L’objectiu és reforçar els discursos que combatin els extremismes violents amb la implicació activa d’actors clau, el reforç educatiu de la ciutadania sobre aquesta matèria i la lluita contra discursos esbiaixats i manipulats. La campanya va acompanyada d’un vídeo que, a través d’un personatge que s’aïlla del seu entorn i canvia els seus hàbits, vol conscienciar de la importància de localitzar prematurament els casos de radicalització, segons ha explicat la policia autonòmica.

La policia autonòmica també està impulsant el reforç de la xarxa comunitària contra els processos de radicalització, amb més implicació d’alguns actors que poden ser clau en la prevenció i la detecció precoç d’aquests casos.

Alguns d’aquests actors són les direccions generals d’Atenció a la Infància, l’Adolescència (DGAIA) i de la Joventut, els agents rurals, les comunitats religioses, el teixit associatiu i els serveis socials.