Un incendi va cremar ahir quatre camions i diversos tipus de residus a les instal·lacions de l’empresa Unión Bermeo d’Artés. El foc va començar quan faltaven uns cinc minuts per tres quarts d’una del migdia. Les flames van generar una intensa fumera negra que es va fer visible des de diversos punts de la comarca.

La fumera es va originar precisament pels diferents tipus de residus que es van cremar, entre els quals ferralla, fusta, plàstics i cartrons que hi havia a l’empresa, dedicada a la gestió i reciclatge de residus. Aquests residus i també els camions afectats pel foc es trobaven a dins del recinte de l’empresa, però a l’aire lliure.

Dispositiu a l'exterior de l'empresa Unión Bermeo d'Artés, afectada per un incendi

Dispositiu a l'exterior de l'empresa Unión Bermeo d'Artés, afectada per un incendi Redacció

En el moment de començar el foc, segons ha pogut saber Regió7, hi havia dues persones a l’interior de les instal·lacions de l’empresa, una de les quals era el seu propietari i que un cop ja iniciat l’incendi hauria tret algun camió de l’interior de les instal·lacions. Fonts del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que també es van desplaçar fins al lloc dels fets, van confirmar que no van haver d’atendre a cap persona.

A més del SEM, arran de l’incendi es van mobilitzar fins a un total d’onze dotacions de bombers i ahir al vespre encara n’hi havia cinc que continuaven removent i remullant els residus. També van anar fins al lloc diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local i també membres de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), que tot i que no podien actuar ja que es tractava d’un foc en un indústria, es van mobilitzar perquè l’empresa està situada en un extrem del polígon industrial, al carrer Narcís Monturiol, a tocar d’una zona boscosa i hi havia risc que les flames es poguessin escampar cap a la zona forestal.